بايد جلوي کشانده‌شدن جنگ اقتصادي به داخل را گرفت و در برابر تحريم‎ها که جنگ اقتصادي خارجي است، سد دفاعي محکمي ساخت. کاهش فاصله طبقاتي و برقراري عدالت اقتصادي و اجتماعي و رسيدگي بيشتر به وضعيت دهک‎هاي پايين درآمدي به‌منظور توانمندسازي هر چه بيشتر آنها، در اين راستا قابل تبيين است.


رومه شرق در يادداشتي به قلم "غلامرضا نظربلند" تحليلگر، نوشته است: هفته پيش در حول‌و‌‌حوش زماني که ترامپ با تبختر اظهار کرد ايران را بدون آنکه مورد حمله نظامي قرار دهد با جنگ اقتصادي به زانو در‌مي‎آورد، شهر اصفهان شاهد رويدادي تلخ و جان‎گداز بود که هرچند از جنگ اقتصادي منظور رئيس‎جمهوري آمريکا نشاني نداشت، به‌واقع در امتداد و تکمله آن، يا به‎عبارتي دامن‌زدن به جنگي اقتصادي در داخل بود. ماجراي اصفهان از اين قرار بود که هوس لايي‎کشي و سبقت‌گرفتن از خودروهاي جلويي، جواني را بر آن داشت تا پورشه چند‌ميلياردي پدرش را زير پا بگذارد و آن را با سرعتي سرسام‎آور در شهر به حرکت درآورد. ابتلاي پورشه‎ران به جنون سرعت، کنترل خودرو را از دست او خارج مي‌کند و حادثه‎اي منجر به تصادف با سه دستگاه اتومبيل عبوري و کشته‌شدن جواني پرايد‌سوار مي‎آفريند.

حادثه اصفهان نه نخستينِ اين دست حوادث ناگوار است و نه اگر ريشه‎يابي و درمان نشود، آخرين آن خواهد بود. نگارنده پيش از اين در يادداشتي با عنوان «مارپيچ فقر» (سرمقاله «شرق»، 97.12.07)، با اين عبارت که «فقر مي‎رود تا در جامعه ايران جا خوش کند و تقابل زشت‎منظر پورش و پرايد را شاخص نمادين اختلاف طبقاتي بسازد»، خطر ايجاد «جامعه مطرود» را که «جرم‎خيز است و از افراد آن، رفتار مع سر مي‎زند»، يادآور شده است. اينک مصداق عيني آن تقابل زشت‎منظر را شاهد شده، مي‎بينيم که جواني بي‎گناه قرباني همان اختلاف طبقاتي مي‎شود که سراغ جامعه ما آمده است. اينکه ايران، عمده مقصد صادراتي کارخانه توليدکننده اتومبيل‎هاي لاکچري پورشه شده است، خبر خوبي نيست.

اينکه قيمت يک دستگاه پورشه 22 برابر ديه يک انسان و 70 برابر قيمت يک پرايد است و طبعا به همين ميزان ارز از کشور مي‎برد، بايد ما را به فکر فرو برد.در جامعه‎اي با چنين حد از اختلاف طبقاتي، يکي درد دل و ديگري مرگ دل دارد. يکي با بيشينه زوري که مي‎زند مي‎تواند نهايتا پرايدي قسطي بخرد و با آن هم احيانا مسافرکشي بکند و لقمه ناني به کف آورد و براي زن و بچه‎اش به خانه ببرد و عزيز بابا، پورش لاکچري او را در اختيار بگيرد و براي تلذذ کورس بگذارد و چون خود را سلطان جاده مي‎داند، روي ماشين‎هاي خرد و ريز برود و سرنشينان آنها را به کشتن بدهد و وقتي هم که بازخواست مي‌شود، طلبکارانه بگويد که کشتم، ديه‎اش را مي‎دهم!

با در‌نظر‌گرفتن وضعيت موجود، اينکه رئيس‎جمهوري آمريکا مي‎گويد با جنگ اقتصادي ما را از پا در مي‎آورد حتي اگر قابل دسترسي هم نباشد، نمي‎تواند چندان بي‎حساب و کتاب باشد. به نظر مي‎رسد آنها ناهنجاري‎هاي جامعه امروز ما را رصد مي‎کنند و آثار مخرب و کلان حوادثي از قبيل فاجعه خيابان کارگر اصفهان را چون مشتي نمونه خروار در محاسبات خود مي‎آورند. 

اينها علائم تاب‌ناآوري است که امنيت ملي و کيان کشور را به‌جد تهديد مي‎کنند. کشور ما فقط به يک طريق مي‎تواند از شرايط حاد و خطير کنوني به سلامت عبور کند و آن، تاب‎آوري است. تاب‎آوري محيط بر مقاومت و مقاومت هم بسيار فراتر از اقتصاد مقاومتي است. تاب‎آوري هيچ حوزه و رشته‎اي را مغفول نمي‎گذارد و همه زمينه‎هاي سياسي، اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، نظامي و امنيتي را دربر مي‎گيرد. غفلت از هر کدام از اين زمينه‎ها و ايجاد گسل در آنها موجب گسست کليت تاب‎آوري مي‎شود.

بايد جلوي کشانده‌شدن جنگ اقتصادي به داخل را گرفت و در برابر تحريم‎ها که جنگ اقتصادي خارجي است، سد دفاعي محکمي ساخت. کاهش فاصله طبقاتي و برقراري عدالت اقتصادي و اجتماعي و رسيدگي بيشتر به وضعيت دهک‎هاي پايين درآمدي به‌منظور توانمندسازي هر چه بيشتر آنها، در اين راستا قابل تبيين است.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : اقتصادي ,اصفهان ,بيشتر ,طبقاتي ,تاب‎آوري ,برابر ,درآمدي به‌منظور ,به‌منظور توانمندسازي ,پايين درآمدي ,دهک‎هاي پايين ,وضعيت دهک‎هاي ,پايين درآمدي به‌منظور ,درآمدي به‌منظور توانمندسازي ,دهک‎هاي پايين درآمدي ,وضعيت دهک‎هاي پايين
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

DARKNESS خندونه بیمه ایران نمایندگی نوبنیاد Joe 98music03 طراحی سایت و مشاوره کارت ویزیت-تبلیغات رایگان مشاغل